Raut / recepce

Catering pro rauty, recepce, konference

Slovo raut (psáno původně rout) je původu anglického a znamenalo „zmatek, srocení více než tří lidí“. Dnes se tímto slovem označuje společenské setkání spojené s pohoštěním.

Rautové pohoštění formou švédských stolů

Rauty se nejčastěji konají ve velkém sále nebo na zahradě, kde jsou většinou umístěny švédské stoly, z nichž si hosté berou pokrmy dle svého výběru. Někdy mohou být součástí rautového pohoštění i jednoduchá teplá jídla, která vydávají u pultu kuchaři.

Rauty – pestrá nabídka pokrmů, příjemné prostředí

Stolů i židlí je málo a slouží jen k většímu komfortu hostů, od kterých se hlavně očekává, že se budou procházet a konverzovat. Tato forma pohoštění se hodí pro větší společnosti, zhruba od dvaceti lidí. Raut stojí kdesi mezi neformálními akcemi, jako jsou koktejl nebo číše vína, kde se konzumuje vstoje, a oficiálním banketem, kde hosté sedí u stolu a jsou obsluhováni. Slavnostnější typ rautu, který je zahájen proslovem a přípitkem, se nazývá recepce.

Máte zájem o uspořádání rautu? Pošlete nám svou objednávku.